Признаване на матури 2012, като оценка за ВУЗ

Матури 2012 - Актуален списък за признати оценки от ВУЗ
Актуален списък с признатите оценки от матури 2012

Решения на висшите училища относно приемането на държавните зрелостни изпити(матури 2012) , като оценка за кандидат-студентската кампания 2012.

Признаване на матури 2012

МОМН публикува актуален списък с решенията на висшите учебни заведения относно приемането на матурите, като оценка за кандидатстване във ВУЗ.

Списъкът включва информация за признаване на резултатите от държавните зрелостни изпити в кандидат-студентската кампания в акредитираните висши училища в Република България.

Актуални тенденции 2012

Все повече вузове у нас започват да приемат оценката от матурите, като оценка заменяща кандидат-студентските изпити, но с по-малка тежест при формирането на бала. Все още има специалности, за който оценката от матурите не може да замени кандидат-студентския изпит.

Специалности, за които матурите не важат

И тази година оценката от матурите няма да има значение за специалности като: Медицина, Международни икономически отношения, Туризъм, Право, Политология и др.

Пълният списък със специалностите, в който матурите не заменят кандидат-студентските изпити.

Решението на СУ „Св. Климент Охридски“ за специалностите, при които ДЗИ НЕ заменя конкурсния изпит, но участва в балообразуването.

Съгласно чл.22, ал. (6) от Правилника за приемане на студенти в СУ „Св. Климент Охридски” през учебната 2012/2013 г.: „Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като едно от тях е от ДЗИ, а другата – от
курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценка от ДЗИ. Не участват оценки от профилирана,  задължителна професионална,  задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.”

Очаквайте още актуални информация за матури 2012 на нашата страница или във facebook групата ни.

Други полезни материали за матура:

[field name=Ads]

Други


Ако публикацията ви беше полезен, моля харесайте и споделете.Коментари

коментараВашият коментар